Als je horizontale en verticale beweging uit balans zijn

Merk je dat je veel met andere bezig bent?
Om ze te helpen, steunen, voor ze te zorgen. Maar ook om te kijken of jij wel voldoet aan hun maatstaven. Of je wel doet hoe het hoort.

En is het bezig zijn met anderen ook juist één van je mooie talenten. Je kracht. Omdat je zo goed kunt aanvoelen wat ze nodig hebben. Omdat het je een fijn gevoel geeft als je anderen kunt helpen!
En als anderen om je heen het fijn hebben, straalt dat op jou af. Net zoals jij je minder prettig voelt als anderen boos of onrustig zijn.

Alleen, je merkt steeds vaker dat het ten koste gaat van jezelf. Dat je het zo niet langer meer kunt volhouden.

Je weet daardoor eigenlijk niet meer goed wat je zelf eigenlijk wilt. Hoe je je zelf weer kunt voelen.
Je zou kunnen zeggen dat je heel veel energie hebt gestoken en een talent hebt ontwikkelt voor je ‘naasten’. De mensen die om je heen zijn.

Horizontale beweging
Je hebt als het ware een stevige horizontale lijn gelegd. Een uitreikende lijn, van jezelf af. Naar anderen. Met anderen.
Deze ‘horizontale’ lijn of meer nog ‘beweging’ staat voor je verbondenheid met andere mensen.

Verticale beweging
Daarnaast kun je je voorstellen dat er een verticale lijn is. Dat is de lijn die door jou heen loopt. Als jij in dit plaatje past en jezelf inderdaad wat ‘bent kwijt geraakt’ dan lijkt die verticale lijn niet zo stevig. Niet zo uitgebreid, niet zo lang.

Deze verticale lijn is niet goed geaard. Je hebt deze lijn niet goed in jezelf ‘gezet’. Je hebt jezelf als het ware nog niet goed neergezet.

Balans
Als het je lukt deze lijnen, deze horizontale van je afgaande en de verticale neerzettende bewegingen in balans te brengen, dan voel je je fijner. Letterlijk in balans. Je voelt je weer jezelf.

Als beide lijnen even sterk zijn, dan zorg je er voor dat je aandacht voor je medemens (om voor te zorgen, maar ook om je iets aan te trekken aan wat je denkt dat zij van mening zijn) net zo aanwezig als aandacht voor jezelf! Beide lijnen, meer nog ‘bewegingen’ stimuleren elkaar dan zelfs! Je voelt dat je op je plek bent, en je straalt dit uit!

Uitnodiging
Het is dus de uitnodiging bij jezelf te merken hoe het met jouw ‘horizontale’ en ‘verticale’ beweging is. En meestal voel je zelf haarfijn als deze niet in balans zijn.

Als jij jouw ‘verticale’ beweging wilt verstevigen, dan wil je jezelf beter ‘neerzetten’. Meer landen. Meer je eigen mening geven, meer je eigen pad volgen. En vooral weer worden wie je eigenlijk al was. Je wilt weer Sprankelen!

Als jij jezelf belangrijk genoeg vindt, dan wil je je verticale beweging in balans brengen met je horizontale!

Hierbij kan ik je ondersteunen. Kijk bijvoorbeeld bij het Happy HSP pakket wat ik voor je kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *