Lekker slapen, doe ik zo!

Bewust ontspannen naar bed.

Met 12 activiteiten, fijne tips en een ‘slaapverwekkend’ recept zodat je kind wèl lekker gaat slapen!

Rechtstreeks vanaf de uitgeverij bestellen via deze link.

Tekst achterflap ‘Lekker slapen, doe ik zo!’

Kun je niet zo goed in slaap vallen?
Is je hoofd nog zo vol?
Of zit er nog zo veel drukte in je lijf?

Trek dan lekker je pyjama aan. En kies één van de 12 activiteiten
uit dit boek of maak het ‘slaapverwekkend recept’.
Dan stap je vast heerlijk ontspannen in bed!

Mijn kinderen hadden ook wel eens moeite om te gaan slapen.
Voor hen heb ik jaaaaaren geleden dit boek al gemaakt.
En nu heb ik het zo aangepast dat het ook bij jou op het nachtkastje kan liggen!

Ps Vergeet vooral de SUPERTRUC van mijn oma Annie niet!

Activiteitenboek: Lekker slapen, doe ik zo!
Leeftijd ongeveer 4 – 12 jaar

Prijs:14,99 euro inclusief verzenden en BTW

12 Activiteiten, super fijne tips en 1 ‘slaapverwekkende smoothie’ die kinderen zelf kunnen maken.
Bovendien nodigen de bijzondere en vrolijke illustraties je kind uit het verhaal in het verhaal te zoeken!

Bestel het volledige boek door hier te klikken.

Tischa Neve, kinderspycloloog, opvoedkundige www.grootenklein.nl en moeder: Lekker en relaxt gaan slapen is voor veel kinderen best een opgave, en dus voor veel ouders ook! Met deze praktische, helder omschreven tips en opdrachten lukt het ouders en kinderen ongewtijfeld een stuk makkelijker! Ik hou van boeken die ouders dingen meegeven die praktisch, helder en makkelijk toepasbaar zijn, daar hebben ze nou echt wat aan! Dit boek voldoet daar zeker aan! (Meer recensies klik hier)

Dit hoor ik vaak van ouders;

* Mijn kind heeft zo’n moeite om in te slapen.
* Het hoofd van mijn kind zit zo vol, en daarom kan mijn kind niet slapen.
* Mijn kind roept heel vaak als het in bed ligt, maar slapen ho maar.
* Omdat mijn kind ‘s avonds niet in slaap kan komen, is het overdag moe.
* Te moe om zich goed te concentreren.
* Om goed te eten.
* Ik maak me zorgen!
* Ans, heb jij tips om mijn kind te helpen goed te slapen?

Herkenbaar?

Daar geeft dit boek een antwoord op! 

Inhoudsopgave:

Ik ga bijna slapen! Maar eerst nog even;

gedachten van de dag loslaten

activiteit 1 Ontpoppende vlinder

activiteit 2 Hoe was je dag

activiteit 3 Douchen

activiteit 4 Weer helemaal jezelf

mijn lijf ontspannen

activiteit 5 Voetmassage

activiteit 6 Zorgen-wegstrijk-poppetje

activiteit 7 Met alle dieren naar bed

activiteit 8 Doe de drie

activiteit 9 Maangroet

voorbereiden op de slaap

activiteit 10 Voorlezen + supertruc van oma Annie

activiteit 11 Mooie dromen wensen

activiteit 12 Fijne geurtjes

Slaapverwekkende smoothie

Overige

Algemene tips
Service Studio Sprankel
HSP = hoog sensitief persoon

Informatie praktijk Studio Sprankel
Doe ik zo!-reeks
Notities
Uitknipvel

Bestel het volledige boek door hier te klikken

Aanleiding

Voor mijn eigen kinderen stelde ik een boekje samen met allerlei fijne activiteiten. Dit boekje ligt al jaren op hun nachtkastje.

Er staan divers activiteiten in om te ontspannen.
Om de dag los te laten voor het slapen gaan.
Om je hoofd leeg te maken.

Onze kinderen kunnen zelf kiezen welke activiteiten ze die dag willen doen. En soms stellen wij als ouders iets voor omdat we vermoeden dat het hun die dag kan helpen.

Omdat veel ouders laten weten dat hun kind zo moeilijk in slaap kan komen, ga ik het beschikbaar maken om te verkopen.
Dan heeft jouw kind ook een fijn eigen boekje om op zijn nachtkastje te leggen. En telkens uit te kiezen wat nodig is om die dag wel in slaap te kunnen vallen.

Patricia vd Heijden, intiutief schildercoach www.tekenvoorrustinjehoofd.nl en moeder van 3:
“Hoi Ans, gister heb ik voor 2 van mijn kinderen de heerlijke slaap-smoothie gemaakt uit jouw boek over slapen. Ze vonden het heerlijk. Alleen al deze extra aandacht voor het slapen helpt. Volgens mij hebben ze lekker geslapen. Mijn dochter zegt net “Ik wil het vanavond weer.” (meer recensies klik hier)

Ontstaan

Vanuit mijn praktijk begeleid ik hoog sensitieve kinderen (en volwassenen).
Zij zijn als het ware een spons als het gaat om opnemen van allerlei informatie uit hun omgeving (die noem ik prikkels).
Alle opgedane informatie wordt ook nog eens op een diep en divers niveau in de hersenen verwerkt.

Om daarvan ‘los’ te komen heeft je kind soms wat extra hulp nodig.
De ene keer een meer fysieke activiteit om te ontspannen, een andere keer meer de nadruk op mondeling napraten aan de hand van bijvoorbeeld ‘Hoe was jouw dag’ invulbladzijde van dit boek.

Ik herkende bij mijn kinderen dat ze het soms ook lastig vonden om de dag los te laten en fijn in slaap te komen. En vanuit mijn achtergrond (onderwijs, yoga en ervaringsdeskundige met betrekking tot hoog sensitiviteit) ging ik allerlei werkzame activiteiten verzamelen en bundelen.

En omdat ieder kind anders is, anders reageert en andere dingen fijn vindt, zijn er heel diverse activiteiten opgenomen in dit boekje. Omdat onze drie kinderen immers ook verschillen onderling!

In totaal zijn er maar liefst 12 oefeningen!
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 tot 12 jaar.

En niemand minder dan foodblogger Nelleke Adema van Proeven met liefde (genomineerd voor Mr kortingscode foodblogwards 2017) gaat speciaal hiervoor een ‘slaapverwekkend recept’ schrijven!

Voor 14,99 euro (incl verzendkosten) is dit fijne boek te bestellen.
Bestel het volledige boek door hier te klikken

Dit zeiden anderen:

Nicole de Gruijter, Opvoed en kindercoach www.intensekinderen.nl: “Ik  ga het boekje zeker onthouden om te adviseren aan ouders.”

Mirjam de Nijs Kindercoach www.Stralendjij.nl en auteur Kinderdroomfabriek
“Je boekje is fijn Ans, mij dochter en ik vinden het heel leuk en lezen het ‘s avonds. De tekeningetjes en het taalgebruik vinden we heel fijn samen.”

Mirjam, kindercoach en moeder van 2 meiden (6 en 3 jaar):

Dat het boek geschreven is in de taal die kinderen spreken vind ik echt fantastisch. Veel boeken zijn gericht op ouders, en ik denk dat er best ouders zijn die het lastig vinden om dat te vertalen voor hun kind. Dus dat vind ik echt een pluspunt, de oefeningen zijn letterlijk voor te lezen en door het kind gelijktijdig uit te voeren.

Bovendien; gelijk als je het boek ‘openslaat’ zie je dat er overzicht en duidelijkheid is. Ik houd ervan wanneer het gelijk zichtbaar is waar een boek over gaat en wat ik ervan kan verwachten. In de inhoudsopgave zie ik direct praktische oefeningen, dit maakt het aantrekkelijk om verder te bladeren. Ik zelf was ontzettend nieuwsgierig naar de supertruc van oma Annie! Erg leuk en herkenbaar om te lezen!

Echt knap gedaan. Ik vind het ontzettend mooi wat je gemaakt hebt. Het is een praktisch boek geworden, waar kinderen en ouders goed mee uit de voeten kunnen.

Britt 9 jaar

De plaatjes en de oefeningen zijn leuk! Activiteit 2 (Hoe was je dag?) vond ik wel moeilijk, soms weet je niet wat je moet schrijven. Maar dan ga je denken aan de dingen die je die dag hebt gedaan en dan word je moe.

Ilse, laborante en moeder van 2 meiden:

Het is een rustig boekje, lieve plaatjes en erg toegankelijk. Vooral de tekeningen van de schaapjes vallen in de smaak. Onze dochter (5 jaar) vond het een feestje om dit boek te lezen.

Anja, leerkracht basisonderwijs en moeder van meisje 9 jaar:

Het boek ziet er leuk uit. Mooie originele plaatjes! Ik houd er van! Onze dochter vond de activiteit 3 (Douchen – red. maar dan zonder water-) heel fijn. Dit wil ze iedere avond wel doen. Houden we erin dus!

Corinne Hamoen, tekstschrijver en – ondersteuner www.corinnehamoen.nl 
Jammer dat ik toen het boekje ‘Lekker slapen, doe ik zo!’ niet had. Een heel vlot geschreven boekje vol tips en activiteiten voor het slapen gaan. Ans spreekt de taal van de kinderen en dat is goed te merken. De activiteiten zijn zo beschreven dat kinderen ze zelf ook kunnen doen. De plaatjes van het schaap maken het beeldend. De activiteit met de maangroet heb ik zelf ook uitgeprobeerd en ik werd er heerlijk ontspannen van. (Corinne heeft zelfs een hele pagina op haar website gewend aan haar recensie over mijn boek. Deze kun je hier lezen.)

Bestel het volledige boek door hier te klikken