Kiezen is ‘verantwoordelijkheid nemen’ (of durf je niet?)

Op een dag dat het uitdagend is, bedenk je dan; alles is relatief. Jij hebt de keuze vanuit welk perspectief je wilt kijken. Die keuze is een vrijheid. Om die vrijheid te nemen, pak je je verantwoordelijkheid op. Je zorgt voor jezelf om op een plek te gaan staan, en vandaar uit iets te bezien. Te beoordelen.

Kies je niet, dan kies je ook. Je kiest er dan indirect voor om niet de meest gunstige plek te kiezen om jouw uitdaging te bezien.

Het leven, je moet wel zelf de slingers ophangen. Dat en zo.

Het is aan jou de stap te nemen om hier verantwoordelijkheid te pakken, te nemen, te eisen, jezelf toe te staan. Masculien geladen woorden. Wellicht ben je er minder mee bekend. Wellicht vindt je het – tot nu toe –  dit soort bewoordingen niet bij je passen. Wellicht ontzeg je jezelf onbewust deze woorden en daarmee de acties en intenties die daarbij horen.

Draag bij aan goede zorg voor jezelf, en creëer de woordkeus en zinsopbouw die bij jou past. Waar jij je in kan wentelen. Zodat het steeds eenvoudige wordt te verzorgen wat jij nodig hebt.

Woorden en bewoording kunnen je weerhouden iets  aan te gaan. Zo subtiel werkt een brein. Zo subtiel is woordkeus van invloed. Ik ben #Woordfluisteraar. Ik hoor welke woorden je zegt en versta welke woorden je nog niet zegt en kan aangeven welk effect dit heeft op de belemmering die je merkt.

Soms door één enkel woord, zit er een lading die er voor zorgt dat je niet verder komt. Of net die ene zin, die een heel verhaal verwoord. Ik help mensen dit te ontrafelen en hen een ander perspectief te bieden. Dit zijn daarmee letterlijk doorbraaksessies. Ze geven jouw de mogelijkheid vervolgens (andere) stappen te nemen, die je daarvoor niet kon bedenken.

Als je een onverklaarbaar verzet voelt bij een woord als ‘nemen’ (verantwoordelijkheid nemen), zet dan eens de bewoording ‘sturing  geven’ in. Als een liefdevolle moeder die het beste met je voorheeft, je een optie voorhoudt waarmee jij het fijn voor jezelf gaat creëren.

Je bent van harte welkom voor een doorbraaksessie. Op vrijdag 1 maart organiseer ik de training Schrijf een nieuw verhaal over jezelf voor als je na je doorbraak effectief andere stappen wilt gaan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *