The beauty is in the eye off the beholder….

De symboliek van een trap

Een trap in huis vind ik zo’n mooie symboliek hebben. Het is een verbindingsweg. Tussen twee leefniveau’s.

Tussen twee levels.; je kunt je van het ene level bewegen naar een ander level.

De vorm van zo’n trap en daarmee de min of meer toegankelijkheid van zo’n level, geeft ook weer zo’n eigen symboliek.

Ten minste, als je er net als ik dat in wilt zien =)

Twee jaar geleden zijn wij verhuisd. Ik had een huis gewenst met heel veel ruimte. Dat is uitgekomen! We wilden een huis met een houtkachel en als het enigszins kon, dat we vanuit huis reeën kunnen zien. 10 minuten geleden vloog er nog een koppel van zo’n 11 reeën langs.

Hoe bijzonder is het dat het precies is uitgekomen, waar ik op had gedroomd!

In al die megaveel ruimte in dit fantastische huis, zitten ook veel trappen om het allemaal bereikbaar te maken. Eerder schreef ik al eens een artikel over een trap die we destijds gingen vervangen. Zo werd het boven in het voorhuis beter toegankelijk! (Betere toegankelijkheid van een ‘volgend level’ is natuurlijk symboliek ten top!)  Door die actie volgde het in gebruik nemen van de slaapkamers boven. Dat was letterlijk een nieuwe fase in het wonen hier in dit huis.

Ook bij mij persoonlijk werkte dit door op meerdere vlakken. Precies zoals de symboliek het treft; meerdere ‘kamers’ in mijn eigen ‘bovenkamer’ werden in gebruik genomen! Alsof er nieuwe aspecten van de wereld werden toegevoegd; ik was in staat me steeds vaker te verbinden met mijn hele zijn. Er steeds vaker bewust voor te kiezen; of ik die ‘trap’ nam of niet.

Op dit moment gaan we een trap weghalen, zodat er ruimte ontstaat om een nog kale ruimte in te richten. Juist het weghalen van iets, geeft ruimte aan iets anders. (!)

Die trap die we nu weghalen wordt overbodig. Zit zelfs in de weg om die nu nog lege ruimte te gebruiken.

Dus ik verheug me op de tijd die komen gaat, als ik net als bij de vorige ‘trapactie’ weer een reactie bij mij intern hoop te ontvangen. Daarin ben ik natuurlijk niet passief! Ik kies bewust om ruis weg te laten halen, geen aandacht te geven. Zodat ik ruimte, energie overheb om nieuwe dingen te laten ontstaan!

The beauty is in the eye off the beholder….

Lees ook een andere populair artikel van mij; Wat wil jij? Wat wil jij eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *