Je bent hoog sensitief, hoogopgeleid , heb een huisje, boompje, beestje, alles mooi voor elkaar en toch lukt het je niet om je leven ontspannen vorm en inhoud te geven.
 
Je voelt je eerder gestressed, onvervuld, ongelukkig, dom en snapt maar niet dat het jou niet lukt om bij al de fijne omstandigheden je gelukkig te voelen, succesvol, vervuld, ontspannen.
En het lukt je al helemaal niet om jezelf tot uitdrukking te brengen, je missie te leven.
 
Eigenlijk vind je jezelf niet goed genoeg, als mens, als dochter van, als zus, als moeder, als werknemer. Je vindt vaak je dat je nog altijd te kort doet, te weinig bent.
 
Terwijl je zo hard probeert, het je zo ongelooflijk veel energie kost. Je al zo veel geworsteld en gegeven hebt. Zo ver aan jezelf voorbij bent gegaan, dat er onderhand niets meer te geven is.
Dus waar moet je het nog vandaan halen om nog beter te worden, zodat je wel erkent en gewaardeerd wordt. Zo dat je jezelf als ‘gelukt’ ziet en als iemand beschouwd die de moeite waard is en haar bijdrage levert.
 
En je denkt dat dit eerst op orde moet zijn, voordat je eens kunt bedenken wat je nu eigenlijk wil in het leven, wanneer jij eens aan de beurt mag komen, wanneer jij recht hebt dat jouw verlangens vervult worden.
 
Eigenlijk weet je niet eens meer wat je verlangens zijn….
 
Self-out syndroom
Je beseft je niet dat je het Self-out syndrome hebt: ofwel je hebt -of stevent af- op een burnou danwel een bore-out. Maar waar het zowel bij burn-out als bore-out om gaat; je bent Self-out.
 
Self-out: je hebt het contact verloren met wie jij bent dat dat genoeg is en dat je de moeite waard bent. Je staat in een overlevingsstand omdat je niet doet wat bij je past of dingen op een manier doet die niet bij jou past. Daardoor lukt het je niet om jezelf tot uitdrukking te brengen, je missie te leven en voel je je niet vervuld, ongelukkig en ongewaardeerd.
 
Wat je wilt is je gelukkig voelen, erkent, succesvol en de ultieme manier is als dat lukt op een manier waarbij je jezelf tot uitdrukking kan brengen; helemaal zijn zoals je bent en daar je bestaan mee vormgeven. Het frustreert je dat dit nu niet lukt. Zelfs, als je even goed nadenkt, dan weet je niet eens meer wat je leuk vindt, wat je gelukkig zou maken, wanneer jij je vervuld zou voelen. Dit komt omdat je al te lang, te ver ‘uit jezelf’, van jezelf af hebt geleefd. Je bent Self-out.
 
Je bent niet de enige die Self-out is!
 
Weet dat het zeer zeker mogelijk is weer Self-in te worden!
 
Ik was de Self-outQueen
Ik was zeg maar de Self-outQueen! Vond mezelf maar een raar figuur dat ik niet eens meer kon bedenken wat ik eigenlijk wilde, wat ik nou leuk vond om op een vrije dag te doen. Ik kraakte mezelf er zelfs om af.
 
Ik wist wel dat ik eerst moest ontladen en bijtanken, voordat ik überhaupt kon verzinnen wat ik leuk vond. Maar vond mezelf maar een slappeling dat dat me telkens niet lukte en zo steeds niet kwam tot wat me wel vervulde. Telkens leek ‘het leven’ er tussen te komen met allerlei dingen waarvan ik het idee had dat ik er geen keuze in had en moest doen, voordat ik weer tijd aan mijzelf en mijn verlangens kon besteden.
 
Nu besef ik me dat ik het telkens maar niet kon bedenken wat ik leuk vond, laat staan mijn leven met vervulling en plezier leven omdat ik
 
A eerst mijn eigenwaarde moest herstellen. Hier bewust acties voor doen om weer helemaal bij mezelf terug te komen, zodat ik weer kon leven vanuit mijzelf.
 
B Vervolgens mocht ik leren mijn ‘overlevingsstand’ om te buigen naar ontspannen door het leven gaan. Wat ik hierin nodig heb. En ik moest echt leren mezelf dat ook te geven!
 
C Die ontspanning gaf me vervolgens ruimte om mijzelf tot uitdrukking te brengen.
 
D En daarmee kon ik vervulling voelen en plezier in het leven ervaren.
 
Het duurde bij mij tot mij 46e voordat ik doorhad waarom het me niet lukte me gelukkig te voelen ondanks alle fijne omstandigheden. Toen kreeg ik inzicht in deze fasen waar ik dit programma op gebaseerd heb. Het is dus nooit te laat om weer Self-in te worden!
 
Jij bent niet raar.
Je bent niet dom.
Je bent niet ontevreden.
Je bent Self-out. Er zijn vier stappen voor nodig om Self-in te worden.
En jij kan dit ook!
In je eigen tempo.
Met zachtheid.
Rekeninghoudend met jouw hoog sensitiviteit.
 
Dit is een nieuw programma wat ik nu aan het schrijven ben. Ik ga eerst starten met een VIPvariant.
Later ga ik een groupvariant starten en komt er een DIYversie.
 
Laat me weten als jij er aan toe bent om Self-in te worden en je met mij een gesprek wilt om meer over dit programma wilt weten. Of is het ergens voor nodig nog een tijdje Self-out te zijn???
ans@studiosprankel.info