Wat er energetisch gebeurt als je jezelf uitspreekt

Wanneer je jezelf uitspreekt dan gebeurt er iets in je energie.

Wanneer je vanuit jezelf, vanuit wat jou definieert, waar jij voor staat, spreekt naar buiten (uitspreken), dan is dat tevens het erkennen van jezelf.

Soms zie je dat mensen zeggen ‘je moet voor jezelf opkomen’. Als in aandacht vragen voor wat jij vindt of nodig hebt. In de energie neem je dan een afhankelijke positie in.

Als jij jouw normen, waarden, grenzen, verlangens uitspreekt dan doe je dat vanuit een onafhankelijke positie. Hoe een ander er ook over denkt; jij spreekt je hierover uit. Dat dit voor jou belangrijk is.

Vraag je iets, vanuit een afhankelijke opstelling, dan kun je het krijgen of niet. Het niet verkrijgen kan mede komen omdat je niet duidelijk was. Of omdat jouw standpunt / behoefte niet wordt ingezien (erkent).

Spreek je jouw behoeften uit, dan erken je daarmee ten eerste al aan jezelf. Dan neem je zelf ook de verantwoordelijkheid dat je in je eigen behoefte gaat voorzien door dat aandacht te schenken. Door er zaken voor te gaan regelen.

Als je dit verschil in energie ‘snapt’, kan het je helpen te kiezen hoe je je de volgende keer gaat opstellen in een vraag/verzoek/mededeling naar een ander.

Vraag je vanuit een onafhankelijke positie, dan kan het nog steeds pijnlijk zijn als niet aan je verzoek/wens door de ander (kan worden) wordt voldaan. Echter de erkenning die je indirect verwacht, blijft niet uit. Omdat je jezelf al had erkent en het niet meer van de ander nodig hebt.

Veel vrouwen mogen beseffen dat ze goed voor zichzelf kunnen zorgen door te beginnen met zichzelf te erkennen in wat ze nodig hebben, verlangen, in wat hun waarden en normen zijn. De vragen die hieruit ontstaan naar de omgeving zijn anders dan de vragen die je vanuit een afhankelijke positie stelt.

Kun je het verschil voelen?

Voor vragen of ondersteuning hierbij ans@studiosprankel.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *