Woordlfuisteren over gedachtengoed

We denken zo veel en vaak met zo veel angst. Denken in te korten, in negativiteit, twijfel.
Het denken is bij velen zeer ontvankelijk voor de andere kant dan liefde.

We denken zelfs dat het denken altijd gelijk heeft!

Bovendien, denken heeft de neigen het over te (mogen) nemen van voelen. Het voelen geeft aan dat je het spannend vindt, je niet op je gemak voelt. En het denken maakt er al gauw een self fulfilling prophetie van.

Opties

Als je weet, doorhebt, dat denken een radertje is dat NIET onwillekeurig werkt, dan geeft dat opties. Je hebt dus WEL invloed op je denken. Op je mind-set.

Je kunt je denken stoppen. Onderbreken. Je gedachten in een denkbeeldig laatje stoppen en de gedachte later nog eens ophalen.

Je kunt je denken sturen. Vragen een bepaalde richting op te gaan. De richting van de wil. Van dat wat jij wilt.

Jij
Jij bent meer, groter dan je gedachten. Ook al lijkt het vaak dat je gedachten met je aan de haal gaan, jij blijft in controle. Dus in veel gevallen is het aan jezelf dat je je gedachten niet stopt, niet onderzoekt, geen andere richting geeft.

Je gedachten richten, je mind-setten, dat kan dus. Dat kun je leren.

Veiligheid

Dan leer je ook dat je gedachten het altijd zo veilig mogelijk voor je willen maken. Dat is fantastisch! Voel je iets wat op onveiligheid lijkt,op onbehagen, dan gaan je hersenen / gedachten DUS in de beschermingsstand.

Het is aan jou om ze gerust te stellen; ik ga dit proberen. Ik wil dat. Als de uitkomst anders wordt, zal dat juist goed voor me zijn. Dus ik mag de tijd nemen. Ik mag het spannend vinden. Het mag anders gaan dan voorheen.

Je hersenen hebben veiligheid nodig. En jij bent diegene die de veiligheid moet bieden. Zo lang als jij kiest, ook al is het onbewust, dat het niet veilig is, dan kunnen je gedachten niet anders kiezen en jouw ‘sturen’ op onveiligheid. En je dus blijven waarschuwen dat het te veel is, te duur, te weinig, te kort, te … niet goed voor jou.

“Maar ik kan het niet!” Is de leidraad voor je hersenen om het dus niet toe te staan zelfs maar te proberen.

Je gedachten volgen jou, beschermen jou.

En het is gedachtengoed, de gedachten hebben het altijd goed. Dus je kunt het niet veranderen, toch???

Goede gedachten

Wat je gedachten nodig hebben is waardering dat ze het goed hebben opgepikt dat je het spannend vindt. En beleiding, en leiderschap nemen over je gedachten dat je ze sust dat je ondanks hun goede bedoelingen het toch gaat doen. Toch anders gaat doen. Toch het experiment aangaat zodat er een andere uitkomst kan ontstaan. Iets wat wellicht wat moeite kost, maar wel ten goede is voor jou als je dat doet, kan, leert, ontdekt.

Je mag het ongemakkelijk hebben. Daar ga je niet dood aan.

Je mag leren. Het is jou ook gegund.

Je mag jezelf boven je gedachten uitstijgen.
En dan, dan wordt je nog meer jezelf.
Je wensen en je doen worden zo steeds meer geïntegreerd in jou.

Je kan het wel / niet. Je hebt altijd gelijk.

Zelf ontdekken dat je het WEL anders kan doen? Vraag de gratis Mindset Transformatie Module aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *